Судові системи ЄС та України: ретроспектива та перспектива розвитку | IIASC
Головна » Без категорії » Судові системи ЄС та України: ретроспектива та перспектива розвитку

Судові системи ЄС та України: ретроспектива та перспектива розвитку

Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці (ІМАНС) за сприяння Інституту права ЄС при Віденському Університеті, Верховного суду і Міністерства юстиції Австрії, Верховного Суду та Міністерства юстиції Словаччини, запустила пілотний проект під назвою «Судові системи ЄС та України: ретроспектива та перспектива розвитку» з метою підвищення знань працівників судової системи в сфері імплементації «acquis communitaire» та особливостей застосування електронної документації в судочинстві.

1

Учасниками проекту стали керівництво та працівники апарату Вищого Спеціалізованого Суду України з цивільних і кримінальних справ, а також викладачі Національного університету «Одеська юридична академія». 7 березня 2016 року відбулася робоча зустріч української делегації з Генеральним Секретарем Інституту права ЄС при Віденському Університеті Доктором Росаною Гарсіандія. Інститут права ЄС є об’єднанням професіоналів в сфері євроінтеграції не тільки з ЄС, а й з інших країн світу. Саме ця установа надала голос європейській юридичній спільноті та старанно оберігає свою незалежність від будь-яких політичних сил та суб’єктів ринку.

2

8 березня відбулася зустріч з суддею Верховного суду Австрії Доктором Еріхом Швазенбахером, який провів презентацію щодо acquis communautaire в судовій практиці ЄС та Австрії. Приємною несподіванкою став історичний екскурс Доктора Швазенбахера будівлею, в якій знаходиться суд.

3

Також, цього дня нашу делегацію вітали в Міністерства юстиції Австрії . Доктор Томас Готфальд прочитав лекцію про електронні технології в судовій системі. Не зважаючи на те, що гармонізація алгоритмів, на яких базуються технології щодо створення електронного цифрового підпису в різних країнах, на сьогодні ще далека до завершення, Австрія здійснила значний крок вперед в електронізації документообігу в судочинстві та органах юстиції. З нагоди міжнародного жіночого дня, Голова підроздулі Федерального міністерства юстиції Австрії та Європейської комісії з ефективності правосуддя Ради Європи Георг Става привітав трояндами представниць прекрасної статі.

4

9 березня делегація завітала до Братислави, де відбулася робочі зустрічі з представниками Верховного Суду та Міністерства юстиції Словаччини для обміну досвідом. Усі перелічені установи забезпечили українській делегації теплий прийом. Інформацію було подано максимально чітко і цікаво. Учасники проекту мали можливість обмінятися контактами з метою налагодження плідної співпраці та проведення онлайн-консультацій.

Догори